Na 7 weken was het eindelijk weer zo ver, koers! Tour de Alsace stond op het programma. Niet de eerste keer dat ik daar mijn rustperiode vaarwel zeg. Ook afgelopen jaar en het jaar daarvoor was ik al van de partij. Dit jaar was er alleen één ding totaal anders, er zaten 5 schroeven en een plaat op mn sleutelbeen geschroeft. Wat opzich geen probleem hoeft te zijn, maar de trainingsachterstand die je oploopt is wel te merken. Daarom ging ik hier vooral heen om weer ritme op te doen, m’n ploeggenoten te helpen oftewel om gewoon te koersen.

Na 5 dagen koers ben ik er wel weer achter wat afzien is. Na eerst een korte proloog van 4km waarbij we met ons team geen potten konden breken zat ik bij de 1e echte etappe mee in de onstnapping. Op het einde kwamen er 2 aardig pittige heuvels met bergop aankomst op Planche Des Belles Filles, ook wel bekend van die tour etappe waar Aru dit jaar won. Ik had echt geen illusie dat ik mee ging doen voor winst maar je hoopt natuurlijk altijd dat het beter gaat dan verwacht. Helaas moest ik op de eerst klim al lossen en werd ingeslokt door het peloton.

Ook die 2e dag zat ik in een iets kortere onstnapping waarna we opnieuw terug werden gepakt door het peloton. Mijn energie level begon wel sneller op te raken dan ik gewoonlijk gewend was en het baarde mij een klein beetje zorgen voor de komende dag(en). Die 3e etappe was namelijk de langste en zwaarste etappe van de wedstrijd en mocht ik vroeg eraf moeten dan kon ik wel eens buiten de tijdlimiet komen. Iets wat je als renner eigenlijk nooit wil. Gelukkig kwam ik al snel in een kleine groep waarin stevig tempo zat en haalden we gemakkelijk de tijdslimiet.

Verder heb ik trouwens erg mooi nieuws te vertellen, en aangezien toch niemand dit voor morgen leest durf ik het alvast op het eeuwige geheugen van het internet plaatsen. Ik heb namelijk voor de komende 3 jaar bijgetekend bij team Sunweb! Hierbij zal ik nog 1 jaar voor het Development team uitkomen om het jaar daarop door te stromen naar het World Tour team! Super stoked uiteraard. Maar daarover morgen dus meer!